Duivenvereniging

P.V. de Luchtvaart is een, in februari 1922 opgerichte, postduiven vereniging, toendertijd gehuisvest op de Nieuwevaart. Als voorzitter werd benoemd Jan van Doorn en penningmeester werd Adriaan Versteeg.

Vanaf de oprichting werden de duiven ingemand bij slager A. Kerst aan de Nieuwevaart en vanaf deze plaats werden de manden met de huifkar vervoerd naar het treinstation in Capelle Nieuwevaart. Na 3 maanden verhuisden de vereniging naar hun eerste clubhuis Cafe het Bruggetje met als herbergier J. de Dekker. Hier heeft men 6 jaar gezeten. In 1928 is de vereniging verhuisd naar Cafe "De Witte Brug" aan de Nieuwevaart, waar men 61 jaar hebben gezeten.

Vanaf 1989 is P.V. de Luchtvaart gehuisvest in het Buurthuis Capelle.De vereniging telt ongeveer een 25 tal leden. De postduivenvereniging organiseert prijsvluchten tussen de 75 en 1250 km.In totaal zijn er zo'n 40 vluchten per jaar.Het seizoen loopt vanaf maart tot september. Ook in het 'stille' seizoen (van oktober tot februari) wordt flink gebruik gemaakt van het onderkomen in het Buurthuis. Zo is altijd op 2e kerstdag de jaarlijkse tentoonstelling met daarbij het rad van fortuin. Buiten de diverse vergaderingen om wordt ook de prijsuitreiking georganiseerd.

Momenteel bestaat het bestuur van P.V. de Luchtvaart uit de volgende personen:

  • A. van Dongen
  • D. de Jong
  • M. Timmermans
  • P. van Dongen
  • L. Meter
  • H. Werther
Duif gevonden? Ga naar www.npo.nl en voer het ringnummer in. Zo kunt u contact opnemen met de eigenaar.